About us

How we work

Een belangrijke pijler van onze aanpak is duurzame verandering. Je ‘Fit Zone’ vinden zal logischerwijs het eerste streven zijn. Daar vervolgens blijven is mogelijk nog veel belangrijker. Gedragsverandering is alleen duurzaam in kleine, haalbare stappen. Radicale verandering leidt vrijwel nooit tot blijvend resultaat, blijkt zowel uit wetenschap als uit onze eigen ervaring. Daarnaast is het belangrijk, dat de veranderingen dicht bij je staan, zodat ze leuk, realistisch en leefbaar blijven. Cruciaal is dat je zelf de regie neemt en verantwoordelijkheid aanvaardt voor je keuzes. We geloven dat je de benodigde kracht en wijsheid al in je hebt. Je coach dient enkel als gids in jouw proces. We staan naast je; jij bepaalt de richting.

Heb je je richting eenmaal bepaald, dan plannen we de eerste trainingssessies. Binnen elke training, ongeacht je mate van getraindheid, zoeken we naar een match tussen je belastbaarheid en de belasting. We passen de sessie aan op hoe je die dag in je vel zit. Samen zoeken we je grenzen op en proberen we die waar mogelijk een stukje te verleggen. We willen graag dat je elke stap met plezier maakt en dat nemen we uiterst serieus.

Ieder proces bij TFZ begint met een persoonlijk gesprek. Voor we van start gaan, drinken we graag een kop koffie of thee met je om jou en je drijfveren te leren kennen. We bespreken samen wat je nodig hebt om de eerste stappen te gaan maken.

The STUDIO

Onze studio in het centrum van Amersfoort is ingericht met alle benodigde materialen voor kracht- en conditietraining. We werken vrijwel niet met apparaten, maar vooral met je lichaamsgewicht, losse gewichten, elastieken en andere trainingsmaterialen. Voor of na je sessie kun je gebruik maken van de kleedkamer met aparte douche en kun je bij de bar koffie, thee of een herstelshake nemen.

We vinden het enorm belangrijk, dat iedereen zich thuis voelt bij TFZ. Door de huiskamersfeer in de studio voel je je al snel voldoende op je gemak om uit je comfortzone te stappen. We werken alleen op afspraak en trainen maximaal met twee trainers tegelijk; je kunt dus in alle rust en privacy werken aan je ontwikkeling.

What we do

  • Personal Training – Eén-op-één werken we aan kracht, mobiliteit, stabiliteit, uithoudingsvermogen en/of snelheid. De opbouw kan voor iedereen verschillend zijn. Je krijgt 100% aandacht van je coach om te gaan voelen hoe je lijf beweegt en hoe je controle krijgt over het aan-of ontspannen van je spieren. Heb je de basis eenmaal onder de knie, dan voeren we de intensiteit waar mogelijk op om verdere vooruitgang te boeken.

Wat begon als een training om aan core stability te werken, is inmiddels uitgegroeid tot wekelijks twee feestjes waarin ik, onder zeer motiverende leiding van thomas, mijn hele lichaam train. Altijd gezellig, altijd wisselende oefeningen en hoewel ik mijn grenzen ver boven verwachting heb verlegd heb ik nog geen enkele blessure opgelopen. Ik kan dit iedereen aanraden, sporter of juist niet. En dan te bedenken dat ik totaal geen sportschooltype ben!’ ~ Rob Versteeg

  • Small Group Training – Wanneer je het leuker vindt om met anderen te trainen, dan kun je kiezen voor Small Group Training. Je traint samen, maar er blijft voldoende ruimte om aan jouw specifieke aandachtspunten te werken. De trainingsgroepen bestaan uit maximaal vier personen.
  • Outdoor Training – Als service voor de TFZ’ers (als je Personal Training afneemt is de Outdoor Training zonder kosten te volgen) verzorgen Roy en Sander op zaterdagochtend een training in de buitenlucht. Er wordt gewerkt aan kracht en uithoudingsvermogen in groepen van maximaal tien personen. Er is veel aandacht voor de technische uitvoering van oefeningen, wat je trainingservaring ook is. Je kunt de training dus op je eigen niveau uitvoeren. Verder mag je 100% plezier en energie verwachten.
  • Nutrition Coaching – De stapsgewijze opbouw die we in je trainingen gebruiken, passen we ook toe bij het ontwikkelen van een gezond voedingspatroon. Stap voor stap leer je jezelf nieuwe voedingsgewoonten aan waar je altijd op terug kan vallen. Gewoonteverandering kost tijd, dus is het belangrijk om jezelf die tijd ook te gunnen. De grootte van de stappen wordt samen met je coach bepaald. We zoeken samen naar aanpassingen, waar je achter kan staan en die je denkt te kunnen inpassen in jouw leven. Op die manier houd je zelf regie én blijft het leuk. Als voedingsexpert geven we je natuurlijk ook inhoudelijke informatie over voeding. Sterker nog, dat is een essentieel onderdeel van onze begeleiding. Je kunt met al je vragen bij ons terecht. Wat je vooral mag verwachten is 100% support en iemand die naast je staat tijdens het hele proces.

‘Tijke ondersteunde mij bij het vinden van een gezonde leefstijl waarmee ik uiteindelijk 14 kilo ben afgevallen. Hij leerde mij kleine stappen te zetten en trots te zijn op wat ik bereikte . Zijn vermogen om aan te sluiten bij mijn leefwereld, zijn betrokkenheid, deskundigheid en vertrouwen hebben mij enorm geholpen.’ ~ Karin Daum

Ik krijg door Tijke letterlijk en figuurlijk op alle gebieden ‘materiaal’ aangereikt. Die kennis wordt met mij op mijn maat gedeeld en al pratend komen we dan vaak tot leuke praktische oplossingen. Ik kom ook tot verhelderende inzichten zoals: op tijd in bed liggen, begint voor mij bij op tijd de dieren verzorgen. Dit is zo simpel……. maar dank je wel Tijke ik had je even nodig om er op te komen. Bij The Fit Zone ben ik welkom voor meer dan alleen workouts en daardoor word ik lichamelijk en mentaal steeds sterker, waarvoor mijn grote dank!!’~ Marit Lehman

 

  • Blessurebehandeling en revalidatie – Bij blessures en bewegingsbeperkingen behandelt onze fysio- en manueel therapeut Patrick je snel en effectief. Hij gebruikt daar onder andere de Mylogenics-methode voor. Die methode is gericht op preventie, prestatieverbetering en behandeling. Er wordt verder gekeken dan de klacht zelf door te zoeken naar de oorzaak van de pijn. Die oorzaak zou zomaar op een compleet andere plek kunnen liggen dan waar de pijn zich laat voelen.

“Op het moment, dat ik dacht dat het vergane glorie was met mijn gezondheid, wat betreft lopen, springen en dingen met mijn knieën doen, heb ik hier mijn hoop teruggevonden. Ik ben dusdanig begeleid, dat ik nu eigenlijk al weer normaal kan functioneren en mijn shows kan doen. Ik ben nog niet waar ik wil zijn, maar het vertrouwen is daar en ik word in dit proces van A tot Z begeleid. ” ~ Leo Roelandschap (Bizzey)