Vitaliteitscoaching en -therapie

vitaliteitscoaching en -therapie


Hoe kom je er achter wat je echt wil in je leven? De wereld is snel geworden, waarbij enorm veel van je wordt gevraagd. Dan is het moeilijk te bepalen welke kant je op wil gaan. Dat levert vaak negatieve stress op; stress, die kan ontstaan doordat je je werk niet leuk meer vindt of je relatie niet goed loopt. Je wil al tijden graag iets bereiken maar het lukt steeds niet. Je voelt je eenzaam, niet begrepen, je slaapt slecht. Dit remt je af, kost je energie; hoe ga je dat volhouden?

Vitaliteitscoaching
Vitaal betekent levendig. Dat vertaalt zich naar groei in harmonie met de omgeving en een meer autonoom en zinvol leven. Daarvoor heb je een aantal vaardigheden nodig, die je niet op school leert en ook niet van huis uit meekrijgt. Hoe ontdek je nu wat je echt nodig hebt en hoe je je in harmonie met je omgeving kunt ontplooien zonder jezelf te verliezen? Hoe kun je onder hoge druk toch zoveel mogelijk focus houden? Hoe kun je met tegenslagen omgaan, terwijl je blijft luisteren naar je geweten? Allemaal zaken waar de mens redelijkerwijs zelf controle over kan hebben, maar nooit geleerd heeft. (bron) Bij dat laatste kan een vitaliteitscoach je helpen.

Vitaliteitstherapie
Een vitaliteitstherapeut helpt je, als je kampt met somatisch onvoldoende verklaarbare lichamelijk klachten (SOLK) en streeft naar een meer autonoom en zinvol leven. De autonomie wordt nagestreefd door te  helpen met het minderen van de klachten, zoals chronische pijn, onverklaarbare maag- en darmklachten of vermoeidheid. Vervolgens wordt er gewerkt aan een meer zinvol leven, ook als klachten blijven bestaan. Ruim 40 procent van de huisartspatiënten heeft (deels) te kampen met SOLK en er is op dit moment geen duidelijke beroepsgroep waar ze terecht kunnen. De vitaliteitstherapeut is er in gespecialiseerd.

Meer uit je leven?
Spreekt bovenstaande je aan en wil je ook meer uit je leven halen, neem dan vrijblijvend contact met ons op en ontdek wat we voor je kunnen betekenen!